SOLMUTON RYIJY


Tässä pienet koetilkut solmuttomasta ryijystä, kuteina harmaasävyisessä on paperinauhaa ja -narua, violetissa erilaisia villalankoja ja pellavalankaa. Tähän nopeatekoiseen kudonnaiseen voi käyttää oivasti myös erilaiset keränloput ja tutkaimet. Nukka leikataan kutomisen jälkeen auki, kuvissa osa lankanastoista on vielä leikkaamatta.

90-luvulla suosiossa ollut vastaava kudonnainen tunnettiin nimellä laiskanryijy, silloin olen itsekin säielangasta kutonut seinätekstiilejä tällä tekniikalla.  Uudet materiaalit ja hieman muokattu sidos tuovat tämän kudonnaisen tähän päivään. Tule suunnittelemaan ja kutomaan oma seinätekstiilisi, tee vaikka sarja miniryijyjä!

Kudontatilassa on myynnissä paperinauhaa ja -narua useita värejä, samoin kuin varastoista löytyy erilaisia villalankoja jos omat kätkösi eivät riitä. Toki myös tilaamme tarvittaessa materiaaleja.

Loimeen on myös mahdollista kutoa palttinasidoksella vaikka poppanaa, kassikankaita, tyynykangasta ym. Loimi on 6-säikeistä kalalankaa, tiheys 4 lankaa / cm. Leveyttä loimessa on 42cm.

Kommentit