KEVÄTKAUSI ALKOI!

Kevään kudonta-kausi on käynnistynyt ja ohjausajat jatkuvat huhtikuun alkuun. Olen paikalla maanantaisin klo 16-20, keskiviikkoisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-16. Itsenäisesti kutomossa pystyy työskentelemään joka päivä klo 7-21.30. Loimia on monia erilaisia puissa valmiina ja uutta tulossa, mattoja varsinkin on nyt paljon kysytty. Muistathan että meillä pystyy kutomaan myös 185 cm leveään loimeen mattoa. Loimitoiveita toteutan mielelläni, mitä sinä haluaisit kutoa?

Tänä keväänä on kutomossa avoimen kudonnan lisäksi kudonnan erikoiskursseja.  Modernit seinätekstiilit kurssilla pääset kutomaan kudontakehyksillä. Voit kokeilla erilaisia materiaaleja ja kudontatekniikoita, Opistolta saat kudontakehyksen lainaksi kurssin ajaksi.

Kantoliinoja ja vauvan peitteitä -kurssilla pääset suunnittelemaan ja kutomaan oman kantoliinasi. Suunnittelemme ja rakennamme 3-4 yhteislointa joihin jokainen pääsee vuorollaan kutomaan oman liinansa.

Lautanauhoja kutomaan ja tutustumaan tähän kiehtovaan vanhaan tekniikkaan pääsee helmikuussa viikonloppukurssilla. Tekisitkö vöitä, nauhoja kansallispukuun tai kannattimet laukkuun?

Lasten kesäkudonta -kurssi on kesän ensimmäisellä lomaviikolla. Tekisitkö oman maton tai kutoisitko vaikka kankaan laukkua varten? Kokeilemme erilaisia kudontatekniikoita sekä kangaspuilla kutoen että soveltaen muita välineitä. Saimme viime syksynä lisää pienempiä kangaspuita, joten nyt on hyvä mahdollisuus kutoa monenlaista työtä! Kurssilla on käytössä jonkinverran kierrätysmateriaaleja, osa materiaaleista on maksullisia.
Kommentit