Avoin kudonta alkaa Järvenpään Opistolla syksyllä 2014!Opisto avaa ma 22.9.2014 uuden kudontatilan Keskuskoululle (Kansakoulunkatu 1).  Kudontatilassa voi opiskella kudontaa oman aikataulun mukaisesti, kangaspuissa on valmiiksi rakennettuja loimia niin sisustustekstiilien, asusteiden kuin vaatetuskankaiden valmistusta varten.  Muuntelemalla kuteiden väriä, materiaaleja tai poljentaa voi samoihin loimiin kutoa erilaisia, oman tarpeen mukaisia tuotteita. Loimen rakentamista voi halutessaan opiskella osallistumalla yhteisloimien rakentamiseen. Voit myös suunnitella ja rakentaa oman loimen ohjaajan opastuksella. Kudontatilassa on kangaspuita yhteensä 13 kpl:tta.  Ohjaajalta saat apua niin mallinsuunnitteluun, kudontatekniikkaan kuin tuotteiden viimeistelyyn. Niin vasta-alkajat kuin konkaritkin ovat tervetulleita kutomaan.

Syksyn aikana järjestämme myös teemapäiviä, luvassa tietoiskuja kudonnan eri osa-alueilta. Tarkemmat sisällöt ja aikataulut löydät kauden alkaessa mm. opiston nettisivuilta ja kudontatilasta. Ensimmäinen mahdollisuus tutustua tilaan järjestetään torstaina 28.8. klo 16-20 Vaihtarit-tapahtuman yhteydessä.Ohjaaja on paikalla: maanantaisin 16-20, keskiviikkoisin klo 10-14 ja torstaisin 12-16. Voit kutoa myös muina aikoina (päivittäin klo 7-21.30) varaa aikasi etukäteen ohjaajalta.  Avaimen itsenäistä työskentelyä varten voit noutaa Vapaa-aika ja osaamiskeskuksesta. 


Tulossa on mm. mattoloimia, kantoliinakangasta, huopaloimi ja seinätekstiilejä. Tarpeita ja toiveita tulevia loimia varten kuulemme mielellään. Kudonta-asemalta voit tilata myös loimen luonti- ja rakennuspalveluita, sekä järjestämme tilauskoulutusta. 


Syyskausi alkaa 22.9. ja loppuu 20.11. Syysloma viikolla 42. Kudontaa voi jatkaa joulukuun puoleen väliin saakka.

Kudontamaksu on 6€ / päivä, voit ostaa myös 10 kerran kortin, hinta 50€ tai 20 kerran kortin, jonka hinta on 80€. Lisäksi maksat materiaaleista käytön mukaan. Joitakin kudemateriaaleja on myös myynnissä. Kudontamaksut ja materiaalimaksut hoidetaan joko laskulla tai asioimalla opiston toimistopalveluita hoitavan Vapaa-aika ja osaamiskeskuksen toimipisteessä (Mannilantie 4, käteinen, pankkikortit ym. maksutavat käy).


Kommentit